Pulpe de pui in crusta de mustar

de papabundetot in Pui, 21 Dec 2013 | 4622 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns iarasi in bucatarie dupa o saptamana,mi-a lipsit joaca asta cu ingredientele care imi place mie atat de mult,insa…mai e foarte putin pana la vacanta si ma consolez cu gandul ca voi avea suficiente zile de joaca in care vreau sa prepar tot felul de bunatati pentru cei dragi mie :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pulpe:
  • 6 pulpe pui dezosate
  • curry
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 lingurite miere de salcam
  • ienibahar macinat
  • chimen macinat,
  • scortisoara
  • sos soia,
  • sos worchester
  • Untura de gasca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in crusta de mustar:

Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine si am obtinut un sos ,am  luat o tava de yena pe care am uns-o bine cu untura de gasca,apoi am luat fiecare pulpa si am dat-o prin sosul obtinut din condimente si apoi le-am asezat in tava si le-am dat la cuptor la foc foarte mic.Le-am lasat cred ca mai bine de o ora,ca sa  se faca incet si sa se patrunda bine.

Pentru pulpe am facut o garnitura de paste cu sos de smantana si busuioc,care noua ne place mult,insa daca nu va place puteti opta pentru orice garnitura va place.

Intr-o oala am fiert apa cu sare,Cand a inceput sa clocoteasca apa,am adaugat pastele si le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.Am scurs apa dupa ce au fiert,dar am pastrat o cana din apa de la paste.Intr-o tigaie,am pus un strop de ulei de rapita,un catel de usturoi tocat marunt si o lingurita de curry,le-am lasat 1 minut pentru a se elibera aroma usturoiului,apoi am pus pastele,jumatate din cantitatea de apa din cana si 200 ml smantana de gatit.Le-am mai lasat 1 minut pana cand sosul s-a si ingrosat putin,apoi am asezonat cu piper sichuan,am tocat cateva frunze de busuioc verde si am servit pastele cu pulpele de pui in crusta de mustar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui crocante la cuptor