Pulpe de pui în sos de lapte

de miki_a in Pui, 28 Ian 2016 | 7283 vizualizari

 

E un fel de mâncare tare bun și gustos și mult mai ușor decât clasica "ciulama"!  

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui (doar partea superioară, dezosate și fără piele);
  • 4 linguri de făină albă (proaspăt) cernută;
  • 300 ml supă concentrată de pui;
  • 300 ml. lapte fiert;
  • 1 morcov fiert (din supă);
  • 2 linguri cu ulei;
  • 1 cub mic de unt (30 gr);
  • sare și piper după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui în sos de lapte:

Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).

Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă urâtă și se va pătrunde greu la prăjit).

După ce s-a topit untul punem bucățile de carne în tigaie și le rumenim pe fiecare parte (se vor "auri).

După ce carnea a prins crustă aurie, punem supa, treptat. Acoperim și lăsăm să fiarbă! Când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate (și carnea este deja fiartă) punem morcovul fiert ras fin și laptele, puțin câte puțin și așteptăm ca sosul să se lege.

Potrivim gustul de sare și piper.

La sfârșit (după ce oprim focul) ornăm cu pătrunjel tocat.

Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, ardei iuți sau mujdei.

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți supă concentrată de pui puteți folosi supă de legume sau 1 cub de Knorr și o cantitate suficientă de apă caldă (căt să acopere carnea).

2

Morcovul este opțional.

3

Laptele trebuie să fie fiert înainte (să nu se brânzească în preparat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CarmenBlue 1

29.01.2016, 10:45

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:50

Perfect pe gustul meu !!! De mult timp nu am mai facut asa ceva

Zamfira 1

02.02.2016, 11:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!