Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate

de GeorgiaA in Pui, 16 Mar 2014 | 2622 vizualizari

 

Sunt fan paste in orice combinatie.Daca ar fi dupa mine as manca zilnic dar sillueta nu`mi permite.Uneori, ca si in cazul de fata am preferat sa fac pastele cu carne de pui in sos tomat.Aceasta reteta o fac de foarte multi ani, nu ma satur sa o mananc nicicand.Este o reteta relativ simpla care nu necesita foarte mult timp si este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 litru supa de pui
  • 300 ml. sos de rosii
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masiline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de cimbru
  • patrunjel verde
  • 400 gr. penne rigate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate:

In primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile.


Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri ulei de masline, adaugam pulpele dupa ce le-am lasat cu mirodeniile o jumatate de ora si calim impreuna pentru cateva minute, intorcand pulpele pe ambele parti.In continuare adaugam paharul de vin, lasam putin sa fiarba si punem si supa de pui.Dupa ce au dat un clocot bun punem sosul tomat si lasam sa fiarba bine pana scade.La urma adaugam sare si piper negru, dupa gust.


Pastele le fierbem in apa cu sare pana devin al dente.Le trecem printr-un jet de apa rece, le scurgem si le asezam pe o farfurie adaugand cateva picaturi ulei de masline si oregano.Asezonam cu patrunjel verde.


Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bianca92 1

17.03.2014, 09:57

bune rau

anca_rm 1

17.03.2014, 10:34

GeorgiaA 1

17.03.2014, 13:29

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de ceapa