Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate

de GeorgiaA in Pui, 16 Mar 2014 | 2115 vizualizari

 

Sunt fan paste in orice combinatie.Daca ar fi dupa mine as manca zilnic dar sillueta nu`mi permite.Uneori, ca si in cazul de fata am preferat sa fac pastele cu carne de pui in sos tomat.Aceasta reteta o fac de foarte multi ani, nu ma satur sa o mananc nicicand.Este o reteta relativ simpla care nu necesita foarte mult timp si este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 litru supa de pui
  • 300 ml. sos de rosii
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masiline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de cimbru
  • patrunjel verde
  • 400 gr. penne rigate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate:

In primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile.


Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri ulei de masline, adaugam pulpele dupa ce le-am lasat cu mirodeniile o jumatate de ora si calim impreuna pentru cateva minute, intorcand pulpele pe ambele parti.In continuare adaugam paharul de vin, lasam putin sa fiarba si punem si supa de pui.Dupa ce au dat un clocot bun punem sosul tomat si lasam sa fiarba bine pana scade.La urma adaugam sare si piper negru, dupa gust.


Pastele le fierbem in apa cu sare pana devin al dente.Le trecem printr-un jet de apa rece, le scurgem si le asezam pe o farfurie adaugand cateva picaturi ulei de masline si oregano.Asezonam cu patrunjel verde.


Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bianca92 1

17.03.2014, 09:57

bune rau

anca_rm 1

17.03.2014, 10:34

GeorgiaA 1

17.03.2014, 13:29

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi