Pulpe de pui in vin

de mirela0911 in Pui, 31 Ian 2021 | 4378 vizualizari

 

O mancare simpla si tare gustoasa pentru masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • piure de cartofi pentru servit
  • muratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vin:

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune carnea si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se albeste bine carnea. Dupa ce s-a albit carnea pe ambele parti, se toarna vinul. Se adauga crenguta de rozmarin si morcovii taiati rondele. Se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mai iute, apoi se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol pana este facuta carnea, din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din cratita. 

Spre final se ia capacul, se adauga usturoiul taiat felii si se mai lasa sa se rumeneasca usor carnea si sa se intrepatrunda cu aroma usturoiului.

Intre timp se prepara si piureul de cartofi.

Se serveste carnea alaturi de cartofii piure si muratura preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu carne de pui