Pulpe de pui intregi cu cartofi natur

de Tabita _ in Pui, 28 Apr 2013 | 5237 vizualizari

 

Aceste pulpe de pui aromate cu ghimbir si lamaie servite cu cartofi natur si muraturi sunt ideale cu orice ocazie si aproape ca sunt la indemana oricui. Sper sa le incercati, in cazul in care nu ati facut-o. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe intregi de pui
  • 7 cartofi de marime medie
  • 1-2 lamai
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir de 1-2 cm
  • cateva linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru
  • ierburi de provence
  • magheran
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui intregi cu cartofi natur:

Se incinge cuptorul la 190°C.

Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline.

Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline. Se ung pulpele cu amestecul aromat de condimente. Deasupra se pune o folie de aluminiu. (Puteti sa lasati cateva ore la frigider sa-si traga cat mai mult aroma.)

Se da tava la cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute cu acoperit cu folia dupa care se indeparteaza si se mai lasa 15-20 de minute pana capata o culoare aurie si se patrunde bine. Se verifica cu ajutorul unei furculite. Puiul trebuie sa aibe o culoare rumena si sa fie suculent.

Intre timp ne ocupam de cartofi.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.

Se fierb in apa cu sare 20-30 de minute pana intra cu usurinta furculita in ei.

Se opreste focul sI se presara verdeata.

Se servesc alaturi de pulpe cu muraturi sau salata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc alaturi de muraturi sau salata.

2

Se asezoneaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui intregi cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu mamaliguta