Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman

de T I M E A in Pui, 14 Oct 2012 | 6084 vizualizari

 

O mancare clasica ce mie imi place tare mult. Totul devine super gustos in acest vas si sunt foarte bucuroasa ca anul acesta am facut aceasta mica investitie.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 ciocanele de pui
  • 15 cartofi potriviti
  • 4 cepe mici
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • cateva firicele rozmarin
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman:

Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.


Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si taiat in 2-3.


Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de ulei de masline cu oregano si cimbru taiat marunt. Adaugam o lingurita de sare si o lingurita rasa de piper si amestecam bine.


Trecem fiecare pulpa pe rand prin acest sos de verdeturi apoi asezam pulpele peste cartofi.


Punem capacul peste vas si dam la cuptor la 180-190 grade. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit, dam drumul la cuptor in momentul in care asezam vasul pt ca trebuie sa se incalzeasca treptat.


Dupa aprox o ora, indepartam capacul si mai lasam la cuptor aprox 20 min sa se rumeneasca usor deasupra.


Servim cald!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

T I M E A 1

15.10.2012, 14:33

auzi...mi-am luat asa vas mare de abia intra in cuptor m-am si ars ieri cand sa il scot

Sim0na 1

15.10.2012, 14:46

Cel mai mult imi place mancarea facuta in vas roman! Eu am unu de multt.. de vre-o 7 ani.. dar saptamana trecuta mi-am acizitionat altul (stil oala) direct de la un olar
Sa-l folosesti cu placere ca tare bun este!!

T I M E A 1

15.10.2012, 15:50

Simona multumesc. Si eu am luat si pt tatal meu unul inalt cum avea el pe vremuri de la tara.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor