Pulpe de pui umplute

de Sylvia in Pui, 17 Iun 2010 | 3485 vizualizari

 

O mancare nu foarte complicat de realizat si care poate constitui un pranz delicios sau o cina mai consistenta.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie pt 3 portii de :
  • 3 pulpe de pui intregi,
  • 3 felii de jambon crud afumat  taiate marunt de tot,
  • 3 linguri de ciuperci champinion taiate marunt,
  • 2 linguri de cascaval,
  • cateva fire de ciboulette taiate marunt sau un fir de ceapa verde taiat marunt,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • ulei de masline,
  • o lingurita delikat de legume sau amestec de legume deshidratate,
  • o lingura de salvie maruntita.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui umplute:

 Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si  verdeata, condimentate bine in prealabil.

 Se ruleaza inapoi pielea si pentru a  nu se umfla la copt se face pe fiecare bucata trei crestaturi.   Se aseaza pulpele de pui garnisite asa intr-un vas termorezistent si se toana peste ele o compozitie facuta din 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper, delikat sau amestec de legume deshidratate, boia . Se preasara  peste o lingura de frunze salvie maruntite ( eu am avut de la congelator, se poate folosi si uscata )  si se da la cuptor fara a se acoperi cu ceva pentru 30-40 minute.

 Le lasam primele 15 minute la temperatura maxima apoi scadem la 220 de grade si lasam pe maxim ultimele 5 minute sa se rumeneasca frumos. Sunt gata atunci cand scade apa si se rumenesc.

Se servesc calde cu ce garnitura preferati, eu de data aceasta am facut piure de cartofi. Sunt execelente la gust si umplutura nu numai ca le da o aroma deosebita dar  si fragezeste carnea foarte bine , merita incercata reteta . Va doresc pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui umplute-0
Pulpe de pui umplute-1
Pulpe de pui umplute-2
Pulpe de pui umplute-3
Pulpe de pui umplute-4

COMENTARII (14)

nadina73

nadina73 1

18.06.2010, 00:43

ce bine arata si ce gustoase au fost5 furcu cu tot cu cutite

Sylvia

Sylvia 1

18.06.2010, 11:10

Mena si Nadina multumesc.

elena1988

elena1988 1

25.03.2011, 12:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!