Purcelusi cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 20 Noi 2012 | 4025 vizualizari

 

Am vrut sa-i fac baietelului meu o surpriza si i-am facut acesti purcelusi....surpriza a fost pentru mine, pentru ca nici nu s-a uitat la ei, spunand ca el nu vrea purcelusi, ci catelusi :))) Adar, m-am pus pe treaba si am executat si catelusii, fiinca nu era de-ajuns ca muncisem cateva ore la purcelusi....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • pentru umplutura:
  • branza de vaca sau cascaval
  • pentru ochisori:
  • masline
  • pentru nas:
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi cu branza:

Pregatim aluatul astfel:


Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.


Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta.


Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina.


Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1-2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).


Dupa ce a crescut frumos, intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina.


Decupam cercurile mari cu un pahar intors pentru capul procusorilor.


Pentru urechi decupam cerculete mai mici cu un capac de la sticla de suc, pe care le vom taia in 4.


Iar pentru nas, gasiti ceva mai mic decat capacul de la sticla., si trasati 2 linii verticale, facand narile purcelusilor.


Asamblare:


Punem un cerc mare, o lingurita de branza data pe razatoare, peste care vom pune alt cerc si presam usor.


Lipim urechile, nasul si ochisorii, pe care ii facem din masline taiate cubulete foarte mici.


Punem purcelusii in tava tapetat cu faina sau hartie de copt si coacem la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor, cca. 30 de minute, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea cel mai bine este sa-i verificati.


Ies foarte pufosi si buni.


Puteti pune peste branza si o feliuta de salam sau sunculita presata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

corina241 1

12.12.2012, 18:34

Andreea Caroline 1

12.12.2012, 22:31

ce super si de efect...

portiadelumina 1

14.12.2012, 07:24

Inspirată treabă. Merită efortul, mai ales când este făcut pentru cei dragi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac si branza de vaci