Friganele din orez

de divainbucatarie in Mancare copii, 27 Feb 2011 | 2967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez fiert
  • 100 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 2 linguri suc de portocale
  • cateva picaturi esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele din orez:

Amestecam orezul fiert cu faina, scortisoara, zahar, coaja de portocale.


Incorporam oul batut, esenta de vanilie si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza continutul. Intr-o tigaie incinsa pe foc punem cateva picaturi de ulei, si turnam cu lingura din compozitia cu orez. Le vom rumeni putin pe ambele parti, exact asa cum facem cu clatitele. Putem sa ne folosim de forme speciale din aluminiu daca vrem sa obtinem forme deosebite.


Asezam friganelele pe o farfurie si le ornam cu ciocolata topita. Va recomand sa il serviti imediat dupa ce il faceti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele din orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Cris!

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Kamy!

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
dovlecei umpluti pt bebelusi