Quiche cu dovlecei

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 2609 vizualizari

 

Dovleceii se află printre legumele mele preferate. Cum piaţa nu duce lipsă, chiar dacă este începutul primăverii, de astfel de legume, pentru seara aceasta am preparat acest quiche.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 4 dovlecei ( aproximativ 800 g )
  • - 25 g unt
  • - 2 ouă
  • - 125 g mozzarella
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 ceapă
  • - 2 căţei de usturoi
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • - 1 lingură muştar
  • - 1 lingură smântână
  • - sare
  • - piper
  • - 1 foaie aluat foietaj
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă.



Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii, amestecând uşor până când aceştia se înmoaie. Punem cimbru şi busuioc. Se închide focul şi se lasă să se răcească.



Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper, se adaugă muştarul şi smântâna .



Foaia de patiserie se întinde în tava de tartă, se pun dovleceii, amestecul de ouă şi mozzarella ruptă. Tava se dă la cuptorul preâncălzit unde se lasă la copt 30 - 40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

05.04.2013, 13:44

de-aseara tot vreau sa ajung la bunaciunea asta

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:58

Exceptional!

adriana65 1

07.04.2013, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche/Tarta cu dovlecel