Rață pe varză

de Panacris in Rata, 6 Oct 2013 | 11508 vizualizari

 

Ei aici a început o nouă provocare pentru mine. Am tot căutat în blogosfera culinară și am combinat, de la Bucătăraș, Buni și Laura Laurențiu;) La început am fost foarte sceptică, totul părea foarte simplu, dar când priveam rățoiul imens, mi se părea că niciodată nu voi obține o friptură fragedă. Ei, vă asigur că rezultatul final e demențial.

 

INGREDIENTE

  • rață, în cazul meu rățoi 1 bucată de cca. 2600 g,
  • Pentru baiț:
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • piper boabe 8-10 bucăți,
  • boabe de muștar cca. 5 g,
  • sare cu mirodenii Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ) cca. 30 g
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • apă rece cât să acopere pasărea.
  • Pentru gătit.
  • varză proaspăt 1 bucată de cca. 2000g,
  • sare cu mirodenii cca. 3 linguri,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • mere golden 2 bucăți,
  • suc de roșii Panacris cca. 300 ml,
  • zeamă de varză murată cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață pe varză:

Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste înaripată. Se adaugă boabele de piper, muștar și foile de dafin, se completează cu vin și apă și se lasă la macerat până a doua zi, la rece. A doua zi varza se taie fideluță, se presară cu sare aromată, mărar proaspăt tocat mărunt, apoi  se așează un sfert din compoziție de varză într-un vas de lut, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca. 20 de minute.  Se așează înaripata scursă de zeama de baiț pe patul de varză, merele curățate se introduc în rață, apoi se acoperă rața cu restul de varză. Se acoperă vasul și se dă la gătit în cuptorul rece, cca. 90 de minute la foc mediu (200 grade). Cam după 1 oră, se completează cu sos roșii, zeamă de varză acră, se întoarce rața pe cealată parte și se mai lasă la gătit, acoperit, la foc mediu cca. 60 de minute. Atenție nu se pune niciun fel de grăsime, deoarece rața e destul de grasă. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă de casă sau mămăliguță. Spor, răbdare și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață pe varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

07.10.2013, 18:05

ce bunatate

simona72 1

10.10.2013, 09:13

Ce bunatate am ratat!!

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 20:47

mmm ... super

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata in vid