Rață pe varză

de Panacris in Rata, 6 Oct 2013 | 6221 vizualizari

 

Ei aici a început o nouă provocare pentru mine. Am tot căutat în blogosfera culinară și am combinat, de la Bucătăraș, Buni și Laura Laurențiu;) La început am fost foarte sceptică, totul părea foarte simplu, dar când priveam rățoiul imens, mi se părea că niciodată nu voi obține o friptură fragedă. Ei, vă asigur că rezultatul final e demențial.

 

INGREDIENTE

  • rață, în cazul meu rățoi 1 bucată de cca. 2600 g,
  • Pentru baiț:
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • piper boabe 8-10 bucăți,
  • boabe de muștar cca. 5 g,
  • sare cu mirodenii Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ) cca. 30 g
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • apă rece cât să acopere pasărea.
  • Pentru gătit.
  • varză proaspăt 1 bucată de cca. 2000g,
  • sare cu mirodenii cca. 3 linguri,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • mere golden 2 bucăți,
  • suc de roșii Panacris cca. 300 ml,
  • zeamă de varză murată cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață pe varză:

Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste înaripată. Se adaugă boabele de piper, muștar și foile de dafin, se completează cu vin și apă și se lasă la macerat până a doua zi, la rece. A doua zi varza se taie fideluță, se presară cu sare aromată, mărar proaspăt tocat mărunt, apoi se așează un sfert din compoziție de varză într-un vas de lut, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca. 20 de minute. Se așează înaripata scursă de zeama de baiț pe patul de varză, merele curățate se introduc în rață, apoi se acoperă rața cu restul de varză. Se acoperă vasul și se dă la gătit în cuptorul rece, cca. 90 de minute la foc mediu (200 grade). Cam după 1 oră, se completează cu sos roșii, zeamă de varză acră, se întoarce rața pe cealată parte și se mai lasă la gătit, acoperit, la foc mediu cca. 60 de minute. Atenție nu se pune niciun fel de grăsime, deoarece rața e destul de grasă. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă de casă sau mămăliguță. Spor, răbdare și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rață pe varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

07.10.2013, 18:05

ce bunatate

simona72 1

10.10.2013, 09:13

Ce bunatate am ratat!!

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 20:47

mmm ... super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor