Rata pe varza

de Criss in Rata, 20 Sep 2011 | 9066 vizualizari

 

(Intre noi fie vorba, mai mult varza decat rata :) si asta pentru ca zburatoarea cu pricina are mai multe oase, grasime si piele decat carne.)
Dar cum altfel as fi putut prepara ratusca adusa tocmai de la Botosani? Din spate am facut o supa iar din partile mai carnoase, ceea ce se vede.

 

INGREDIENTE

  • -1 varza mare
  • -1 rata (pieptul, pulpele si aripile)
  • -2 rosii
  • -cimbru, marar
  • -sare, piper, boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Bucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte).

Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca pentru salata, se freaca cu sare apoi se caleste in foarte putin ulei. Eu doar am stropit-o cu ulei, pentru ca rata e si asa prea grasa.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din cantitatea de varza, se aseaza bucatile de rata, peste carne se pune restul de varza si felii de rosii, cimbru si marar. Se toarna o cana de apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune in cuptor vreo 2 ore, pentru ca, dupa cum bine se stie, pasarile de tara au carnea mai tare. Dupa doua ore indepartam folia, dam varza deoparte si mai lasam 20 minute sa se rumeneasca si carnea.

Not to die for, dar mancabila. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza