Racitura de porc

de mirela0911 in Porc, 7 Ian 2017 | 238 vizualizari

 

Am vazut multe feluri de racituri, cu legume in ea, insa fiecare are stilul lui de a prepara racitura. Aceasta reteta, noi o preparam de multa vreme si asa ne place noua. Mie personal, imi place sa fie curata ca lacrima, fara pic de grasime! :D 


Si e asa de buna cu un colt de paine de casa! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati cap de porc neafumat
  • 1 kg pulpa de porc
  • 5 buc picioare porc (adidasi :)) )
  • 600 g soric
  • 2 cepe mari
  • sare dupa gust
  • 1 capatana mare usturoi (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura de porc:

Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba domol timp de 4-5 ore. Pe la jumatatea timpului de fierbere, se mai adauga sare dupa gust. Din cand in cand, se scoate pe o farfurie putina zeama si se lasa la racit. Daca se incheaga, este gata. 

Se stinge focul, se scot bucatile de carne, iar grasimea ramasa se aduna cu ajutorul unui polonic, apoi se pune usturoiul pisat si se mai completeaza cu sare daca este nevoie. Se lasa timp de vreo 10 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi se strecoara printr-o sita foarte fina. Daca mai ramane grasime deasupra, se indeparteaza cu ajutorul prosoapelor de hartie.

Se rupe carnea bucati potrivite, se asaza in boluri si se toarna zeama strecurata. Se dau la rece pentru a se inchega.

Se servesc cu boia, piper sau ceapa rosie in apa si otet, dupa preferinte.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Se poate pune in boluri si picioarele, sunt carora le place sa ciuguleasca!

2

Noi le spunem adidasi la picioare sau unghii, nici nu stiu cum sa le zic mai corect! :))

RETETA IN IMAGINI

Racitura de porc-0
Racitura de porc-1
Racitura de porc-2
Racitura de porc-3
Racitura de porc-4
Racitura de porc-5
Racitura de porc-6

COMENTARII (35)

kytz

kytz 1

08.01.2017, 11:06

Bună răcitura!

silvianart

silvianart 1

09.01.2017, 09:30

E mai buna a ta

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:08

Asa imi place si mie !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!