Racitura de porc

de mirela0911 in Porc, 7 Ian 2017 | 664 vizualizari

 

Am vazut multe feluri de racituri, cu legume in ea, insa fiecare are stilul lui de a prepara racitura. Aceasta reteta, noi o preparam de multa vreme si asa ne place noua. Mie personal, imi place sa fie curata ca lacrima, fara pic de grasime! :D 
Si e asa de buna cu un colt de paine de casa! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati cap de porc neafumat
  • 1 kg pulpa de porc
  • 5 buc picioare porc (adidasi :)) )
  • 600 g soric
  • 2 cepe mari
  • sare dupa gust
  • 1 capatana mare usturoi (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura de porc:

Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba domol timp de 4-5 ore. Pe la jumatatea timpului de fierbere, se mai adauga sare dupa gust. Din cand in cand, se scoate pe o farfurie putina zeama si se lasa la racit. Daca se incheaga, este gata.


Se stinge focul, se scot bucatile de carne, iar grasimea ramasa se aduna cu ajutorul unui polonic, apoi se pune usturoiul pisat si se mai completeaza cu sare daca este nevoie. Se lasa timp de vreo 10 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi se strecoara printr-o sita foarte fina. Daca mai ramane grasime deasupra, se indeparteaza cu ajutorul prosoapelor de hartie.


Se rupe carnea bucati potrivite, se asaza in boluri si se toarna zeama strecurata. Se dau la rece pentru a se inchega.


Se servesc cu boia, piper sau ceapa rosie in apa si otet, dupa preferinte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune in boluri si picioarele, sunt carora le place sa ciuguleasca!

2

Noi le spunem adidasi la picioare sau unghii, nici nu stiu cum sa le zic mai corect! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

kytz 1

08.01.2017, 11:06

Bună răcitura!

silvianart 1

09.01.2017, 09:30

E mai buna a ta

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:08

Asa imi place si mie !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Filet de porc à la Wellington