Racitura moldoveneasca de porc

de DIANA B in Porc, 31 Ian 2011 | 9394 vizualizari

 

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

 

INGREDIENTE

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura moldoveneasca de porc:

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .


Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .


Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare


Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .


Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .


Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .


Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .


S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura moldoveneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

marcela1979 1

11.03.2011, 16:19

nu la paste onesta .La mine acuma se racesc in frigider

DIANA B 1

12.03.2011, 10:18

carla27carla - ATENTIE ! daca le pui fierbinti in frigi , s-ar putea sa-i faca ceva probleme

marcela1979 1

12.03.2011, 10:21

nu au fost fierbinti ca le am lasat pe balcon prima data pana s au racit si apoi le am pus in frigider

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc a la Nico