Racituri

de Alexandra Burz in Porc, 4 Ian 2016 | 1510 vizualizari

 

Un preparat specific sarbatoriilor de iarna, care se prepara in preajma Bobotezei ( cel putin in Ardeal)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse porc afumate
  • 1 ciolan porc afumat
  • 300 gr sorici
  • 4 plicuri de gelatina pt inchegat
  • 3-4 l apa
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boia
  • Sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:


  • Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4.

  • Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm.

  • Se dau la fiert pana cade carnea de pe os.

  • Pe parcurs se adauga sare dupa gust.

  • Cand sunt fierte se strecoara si in lichidul obtinut dizolvam gelatina preparata dupa instructiuni.

  • Impartim carnea in caserole..punem lichid cat sa o acopere si lasam la rece pana a doua zi.

  • Presara deasupra boia dulce sau iute.

 

TIPS-URI

1

Poti adauga in compozitie morcovi pt un plus de aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

05.01.2016, 08:43

Bune

dantes 1

05.01.2016, 08:50

Nu este necesara gelatina

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc a la Nico