Racituri cu file de cod

de Rocsi in Peste, 18 Dec 2012 | 3079 vizualizari

 

Este pentru prima data cand am facut.Pot sa zic ca musafirii au fost foarte incantati si le-a placut enorm!

 

INGREDIENTE

  • 13 polonice cu apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  • 5 bucati file de cod
  • sare
  • piper
  • 3 plicuri de gelatina
  • 6-7 catei de usturoi
  • crengute de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri cu file de cod:

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam.


Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai lasam sa fiarba pana e patruns si pestele. El nu are nevoie de foarte mult timp sa fiarba. Cand este gata, scoatem intr-un bol legumele si in altul pestele.


Lasam sa sa raceasca putin zeama, apoi luam un polonic intr-un bol si amestecam cu gelatina. Dupa ce s-a dizolvat bine gelatina, o punem in toata zeama si amestecam bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in oala. Invartim cu o lingura de lemn si lasam vreo 10 minute asa sa isi ia gust de usturoi.


In niste castronele asezam felii de morcov si bucati de peste. Punem in fiecare si zeama, pe care o trecem printr-o sita sa nu gasim bucati de usturoi in farfurii. Spalam crengute de patrunjel si asezam peste fiecare. Le dam la rece pana a 2 a zi, cand putem sa le servim.


Sa aveti pofta..


Aaaa si o sugestie pe care am aflat-o si eu dupa: pentru un plus de gust, puteti pune in fiecare farfurie si cate o bucatica de peste afumat....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu file de cod" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Rocsi 1

19.12.2012, 23:15

Multumesc Buni draga

andreea_angelo 1

20.12.2012, 15:22

Rocsi 1

20.12.2012, 20:36

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Racituri (piftie) de porc