Racituri din urechi si adidasi de porc

de mihaelar63 in Mezel de casa, 7 Feb 2021 | 4885 vizualizari

 

 Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare si sa nu sa sfarmea carnea, am folosit batranica mea oala de fiert sub presiune .Spun batranica, pentru ca serveste patria :D , cu cinste, de 35 ani !!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 urechi + 4 ,,adidasi"' -picioruse de porc [aproximativ 1.800 KG
  • 3 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 crenguta mica de cimbru
  • 1 lingurita rasa boabe de piper
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite rase sare
  • 10 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri din urechi si adidasi de porc:

  1. Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece.
  2. Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete .
  3. Bucatile de adidasi si urechile de porc se   lasa in apa rece cateva ore sau peste noapte , pentru a iesi din ele sangele .
  4. Scurgeti bucatile de porc de apa si le transferati in oala de fiert sub presiune .
  5. Introduceti in oala ceapa [ doar spalata si curatat de mustati], piperul , foile de dafin , morcovul curatat si crenguta de cimbru .
  6. Turnati deasupra trei litrii cu apa si acoperiti oala cu capacul etans .
  7. Respectati regulile de fierbere cunoscute .
  8. Daca nu aveti oala de fiert sub presiune , fierbeti 2-3 ore la foc mic .
  9. Am fiert la foc mediu [ sa fasaie oala incetisor ] Timp de 90 minute .
  10. Se klasa sa se raceasca si se scoate capacul cu grija [ dupa ce s-a ridicat supapa de eliberare a aburilor ] .
  11. Introduceti usturoiul in zeama, sarati  si lasati zeama sa se tempereze .
  12. Intre tip faceti proba inchegarii .
  13. Se pune ol ingura-doua de zeama intr-un bol mic si se scoate la rece [ pe geam in cazul meu ] .
  14. Am avurt indoieli ca se va inchega zeama , pentru ca am folosit mai multa apa decat de obicei .
  15.  Testul a relevat succesul procedeului :D
  16. Am scos bucatile de porc si le-am distribuit in 8 boluri .
  17. In fiecare am mai pus cate o bucatica de morcov . Daca  nu va place nu puneti .
  18. Am distribuit zeama in mod egal , strecurata printr-o sita micuta si deasa .
  19. Se duc bolurile cu racituri afara la rece , sa se inchege.
  20. Raciturile mele , pentru ca a fost foarte frig s-au inchegat in mai putin de 3 ore .
  21. Serviti raciturile stropite cu putin otet sau lamaie .Noi mai folosim piper , ardei iute , ceapa rosie si hrean razuit in otet .
  22.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru racituri se aleg urechi, picioruse, cap de porc care contin mult colagen natural si ajuta la inchegarea rapida a raciturilor .

2

Eu am mai preparat racituri din tacamuri si piept de curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri din urechi si adidasi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

09.02.2021, 11:15

Bune!

Catalina L 1

09.02.2021, 20:40

ce-mi plac adidasii tare bune

oanapl 1

16.02.2021, 20:28

Ce bunătate! Simpatică denumire i-ai dat!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati in mate de oaie