Raclette

de danakarin in Conserve, 10 Dec 2013 | 17764 vizualizari

 

Acest fel de fapt extrem de comod de a-ti intampina musafirii vine de la elvetieni. Aceeasi care au inventat si fondue. In ambele cazuri poti tranti pe masa o bucata de branza, pe care o topesti incet si ceea ce se topeste pui pe cartofi sau pe paine. Inca azi in Elvetia mai exista astfel de cuptoare de Raclette pentru o bucata mare intreaga de branza. Dar de fapt Raclette e un tip de branza care se preteaza a fi topita incet...
Acualmente exista un fel de recheaux-uri pe care poti plasa mici lopatele, in lopatele pui cartofi si branza de care vrei, si insotesti de acrituri, salata, carne care se frige pe suprafata " aparatului" In proncipiu toata lumea lucreaza, mai putin gazda. Am vazut ca anul trecut si Crisulina a postat o seara de Raclette...
Pe mine ma amuza, e ca un joc de societate...tot umpli lopatelele alea pana te saturi...
Am omos sa fac o poza cu o astfel de lopatica. Voi reveni...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de cartofi
  • 400 - 600 g de branza Raclette sau alt tip de cascaval
  • salata de morcovi
  • castraceti acri
  • gogosari
  • porumb
  • 1-2 baghete de paine
  • file de porc felii
  • carnaciori felii
  • creveti marinati
  • Ciuperci chapignon taiate felii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute. 

Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de cartofi cu branza pe lopatica proprie pe care o introduce in aparat. ideal e ca fiecare sa aiba doua lopatici. Una chiar se "face" alta chiar se consuma :-))

 Deasupra, pe plita prajim carnati, carne, peste, ce dorim. Cartofii cu branza topita se mananca in combinatie cu restul ingredientelor de pe masa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor