Raclette

de danakarin in Conserve, 10 Dec 2013 | 4879 vizualizari

 

Acest fel de fapt extrem de comod de a-ti intampina musafirii vine de la elvetieni. Aceeasi care au inventat si fondue. In ambele cazuri poti tranti pe masa o bucata de branza, pe care o topesti incet si ceea ce se topeste pui pe cartofi sau pe paine. Inca azi in Elvetia mai exista astfel de cuptoare de Raclette pentru o bucata mare intreaga de branza. Dar de fapt Raclette e un tip de branza care se preteaza a fi topita incet...
Acualmente exista un fel de recheaux-uri pe care poti plasa mici lopatele, in lopatele pui cartofi si branza de care vrei, si insotesti de acrituri, salata, carne care se frige pe suprafata " aparatului" In proncipiu toata lumea lucreaza, mai putin gazda. Am vazut ca anul trecut si Crisulina a postat o seara de Raclette...
Pe mine ma amuza, e ca un joc de societate...tot umpli lopatelele alea pana te saturi...
Am omos sa fac o poza cu o astfel de lopatica. Voi reveni...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de cartofi
  • 400 - 600 g de branza Raclette sau alt tip de cascaval
  • salata de morcovi
  • castraceti acri
  • gogosari
  • porumb
  • 1-2 baghete de paine
  • file de porc felii
  • carnaciori felii
  • creveti marinati
  • Ciuperci chapignon taiate felii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute.


Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de cartofi cu branza pe lopatica proprie pe care o introduce in aparat. ideal e ca fiecare sa aiba doua lopatici. Una chiar se "face" alta chiar se consuma :-))


Deasupra, pe plita prajim carnati, carne, peste, ce dorim. Cartofii cu branza topita se mananca in combinatie cu restul ingredientelor de pe masa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:56

interesanta reteta

Cris2711 1

11.12.2013, 18:26

wow ,Dana

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor