Raffaello

de gospodinadecriza in Prajituri, 11 Feb 2010 | 7164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr zahăr pudră cu vanilie (în funcţie de cum doriţi să iasă, mai dulci sau nu)•
  • 300 gr lapte praf•
  • 150-200 gr nucă cocos•
  • un pachet de unt•
  • 2 foi napolitane simple (daca punem napolitane cu crema vanilie, micsoram cantitatea de zahar)•
  • 100 gr migdale intregi si stafide inmuiate in esenta migdale 30 min-1ora, tinute la rece si apoi scurse•
  • Esenta migdale –jumatate de fiola•
  • Opţional, se pot pune si 2, 3 linguri smantana sau frisca lichida, daca le doriti mai moi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello:

Untul se amesteca cu zaharul pana devine cremos.

Se adauga laptele praf, nuca de cocos şi esenta de migdale. La sfarsit, amestecam cu grija bucatelele de napolitana, pe care le putem da si pe ele la robot, dar foarte putin, pentru a crantani apoi usor. Putem pune si smantana sau frisca, daca e o compozitie mai tare.

Pasta obtinuta o punem la frigider 30 minute. Dacă o uitam mai mult timp, o scoatem, o punem din nou la robot si mai adaugam putin unt sau 2 linguri smantana. Isi va reveni imediat.

Punem migdalele sau stafidele (3 - 4 buc.) in mijlocul unei cantitati mici de pasta si formam bilute, cu mana. Bilutele le tavalim apoi prin nuca de cocos. Eu am vrut sa experimentez putin si am pus nuca de cocos verde. Unor bilute le-am dat drumul prin nuca de cocos verde, altora prin nuca verde si alba, in amestec, altele le-am tavalit si prin betisoare de ciocolata, iar altele prin fulgi de migdale.

Le-am aranjat apoi in cutii de bomboane. Cu capacul pus si cu o funda deosebita, pot constitui un cadou perfect pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

TIPS-URI

1

Cand le oferiti, nu uitati sa rugati gazda sa le aranjeze frumos pe un platou, si sa va luati cutia si funda acasa, sa nu dati telefoane mai tarziu. E criză şi se apropie 8 Martie, ziua Mamelor şi a Soacrelor!Cu drag,GDC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

14.02.2010, 07:46

Buna dimineata! E o zi a iubirii si, desi-s nonconformista, o voi respecta si eu.Cu toate ca m-ai suparat tare(as fi ipocrita sa zic ca nu),de azi uit si iert.Fie sa ai o zi minunata, calma, binecuvantata.Cu drag si respect: http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk

Miha 1

25.02.2010, 17:06

Heiii...se lasa cu impacari?

gaby_duceag 1

25.02.2010, 18:08

sau cu ignorari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de nuca de cocos