Ragu alla Bolognese con tagliatelle

de adasev12 in Paste, 4 Oct 2010 | 5100 vizualizari

 

este reteta originala de ragu bolognese care se face aici...merita incercata macar data...

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g pancetta ( sunculita de pe burta)
  • un pahar de vin rosu sec
  • un pahar de lapte
  • un fir de telina( tulpina)
  • un morcov
  • o ceapa
  • 30 g pasta de rosii concentrata
  • 50 g unt
  • 3 lg ulei de masline extra vergine
  • 250 ml supa de carne
  • sare, piper
  • parmigiano
  • paste tagliatelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragu alla Bolognese con tagliatelle:

se toaca marunt ceapa, morcovul si telina.


intr-un vas se pune untul la topit cu uleiul si se adauga legumele, se calesc pana s einmoaie, dar sa n u s eprajeasca, apoi se adauga pancetta si carnea tocata. se amesteca bine sa se omogenizeze , se caleste la foc mic foarte bine, mai adaugandu-se cate putina supa de carne. cam dupa 15 min se paote adauga vinul si s elasa pana se evapora cu totul.


se adauga apoi pasta de rosii, sare si se lasa la foc micsi s econtinua coacerea cam o ora buna., tot adaugandu-se cate un pic de supa , dupa nevoie.


la sfarsit se pune laptele( reteta originala e cu lapte, dar se poate si lipsi - eu am pus si e f bun asa) si se mai las ape foc pana se absoarbe tot. se potriveste de piper si eventual sare.


ragu alla bolognese se serveste aici cu tagliatelle, dar la fel de bine merge si cu spaghetti. se poate adauga parmigiano deasupra.


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragu alla Bolognese con tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

05.10.2010, 12:19

buonissimo

silvi0ara 1

05.10.2010, 12:26

O bunatate,si arata tare bine.

adasev12 1

05.10.2010, 12:27

grazie, corina, cara mia! un baccio!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese