Ragu alla Bolognese con tagliatelle

de adasev12 in Paste, 4 Oct 2010 | 7269 vizualizari

 

este reteta originala de ragu bolognese care se face aici...merita incercata macar data...

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g pancetta ( sunculita de pe burta)
  • un pahar de vin rosu sec
  • un pahar de lapte
  • un fir de telina( tulpina)
  • un morcov
  • o ceapa
  • 30 g pasta de rosii concentrata
  • 50 g unt
  • 3 lg ulei de masline extra vergine
  • 250 ml supa de carne
  • sare, piper
  • parmigiano
  • paste tagliatelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragu alla Bolognese con tagliatelle:

se toaca marunt ceapa, morcovul si telina.

intr-un vas se pune untul la topit cu uleiul si se adauga legumele, se calesc pana s einmoaie, dar sa n u s eprajeasca, apoi se adauga pancetta si carnea tocata. se amesteca bine sa se omogenizeze , se caleste la foc mic foarte bine, mai adaugandu-se cate putina supa de carne. cam dupa 15 min se paote adauga vinul si s elasa pana se evapora cu totul.

se adauga apoi pasta de rosii, sare si se lasa la foc micsi s econtinua coacerea cam o ora buna., tot adaugandu-se cate un pic de supa , dupa nevoie.

la sfarsit se pune laptele( reteta originala e cu lapte, dar se poate si lipsi - eu am pus si e f bun asa) si se mai las ape foc pana se absoarbe tot. se potriveste de piper si eventual sare.

ragu alla bolognese se serveste aici cu tagliatelle, dar la fel de bine merge si cu spaghetti. se poate adauga parmigiano deasupra.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragu alla Bolognese con tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate bologneze