Ragu de caprioara

de katty in Mancaruri cu carne, 1 Mar 2020 | 1556 vizualizari

 

Ragu(cu accent pe u ),originar din nordul Italiei(Upss), un sos pe baza de carne servit de obicei cu paste, fiert indelung la foc mic, se servea pana la sfarsitul secolului 19 in zile de sarbatoare si duminica.Cam asa am facut si eu astazi caci aveam o bucata mica de carne, deci imi trebuia  ceva mai mult sos.

 

INGREDIENTE

    • 500 gr pulpa de caprioara
    • 1-2 bucati ceapa
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 conserva rosii cuburi
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita zahar optional
    • oregano uscat
    • foi de dafin
    • sare
    • piper negru macinat
    • paste pentru servit(penne)
    • 150 ml vin rosu sec
    • piper boabe
    • ienibahar boabe
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragu de caprioara:

Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire, Intr-un vas cu capac punem cubuletele de carne peste care adaugam foi de dafin, piper boabe si ienibahar boabe usor zdrobite, apoi turnam vinul. Acoperim cu un capac si dam vasul la frigider pana a doua zi. Scurgem bine carnea si pastram lichidul. In uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam cubuletele de carne scurse.Cand incep sa se rumeneasca usor adaugam morcovul taiat rondele, apoi ardeiul gras taiat cubulete.Cand legumele incep sa se inmoaie stingem cu vinul in care a stat carnea.Adaugam foile de dafin, apoi apa calda cat sa acopere. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele s-au inmuiat, Daca este nevoie mai adaugam apa calda. Punem rosiile cubulete,pasta de tomate, sare, piper negru macinat, zahar si oregano.Fierbem pana se leaga sosul. Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele.Sevim pastele cu ragu de caprioara.

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de caprioara cu carne de vita, porc

2

gatiti mancarea la foc mic pentru a obtine un sos delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragu de caprioara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine