Ramen cu carne de rata (supa japoneza)

de mihaelar63 in Supe, 1 Feb 2014 | 7278 vizualizari

 

Ramenul este un preparat japonez de supa cu carne si taitei. Originea ramenului se pierde in negura vremurilor, unii spun ca ar fi posibil chinezesc. Se prepara diferit de la o provincie la alta, cu carne de peste, pui, porc etc. De cand am vazut reteta la Bucatarasa noastra Mitinita-Adina http://www.bucataras.ro/retete/ramen-28818.html, am fost curioasa cum o fi varianta japoneza a supei limpezi de carne. Sa stiti ca "levesha" asta japoneza nu m-a dezamagit si am sa repet executia ei cu placere (posibil cu alta carne)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne rata
  • 3 morcovi
  • 3 cm ghimbir
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 2 oua fierte tari
  • codite de ceapa verde
  • 4 linguri sos Teriaky
  • taitei cu preparare rapida Rolton
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen cu carne de rata (supa japoneza):

Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata .


Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul.


Dupa fierbere se drege gustul cu sos Teriaky care este pe baza de soia .


In fiecare bol de servire puneti carne dezosata , morcovi , codite de ceapa si jumatati de oua fierte tari.


La fiecare portie puneti taiteii peste care turnati supa fierbinte si acoperiti 2-3 minute . Este suficient ca taiteii sa fie patrunsi .


Serviti supa fierbinte .


Sa aveti pofta buna , curiozitate si ,, curaj'' sa preparati Ramen !!!!

 

TIPS-URI

1

Ramenul ca si sora lui supa de carne romaneasca este foarte bun acum iarna - aliat contra racelii !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen cu carne de rata (supa japoneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MOKUSKA 1

05.05.2014, 11:49

-Licurici- 1

28.07.2015, 08:29

Interesanta supa.. N-am mancat, dar arata foarte bine!

mihaelar63 1

28.07.2015, 08:37

Licuricule sa stii ca am avut indoieli daca -mi va placea gustul . Am fost placut surprinsa . Eu am preparat-o iarna , eram racita si m-a pus pe picioare > Cred ca este buna si vara . In plus energizeaza la maxim

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ramen