Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ramenul este un preparat japonez de supa cu carne si taitei. Originea ramenului se pierde in negura vremurilor, unii spun ca ar fi posibil chinezesc. Se prepara diferit de la o provincie la alta, cu carne de peste, pui, porc etc. De cand am vazut reteta la Bucatarasa noastra Mitinita-Adina http://www.bucataras.ro/retete/ramen-28818.html, am fost curioasa cum o fi varianta japoneza a supei limpezi de carne. Sa stiti ca "levesha" asta japoneza nu m-a dezamagit si am sa repet executia ei cu placere (posibil cu alta carne)
Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata .
Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul.
Dupa fierbere se drege gustul cu sos Teriaky care este pe baza de soia .
In fiecare bol de servire puneti carne dezosata , morcovi , codite de ceapa si jumatati de oua fierte tari.
La fiecare portie puneti taiteii peste care turnati supa fierbinte si acoperiti 2-3 minute . Este suficient ca taiteii sa fie patrunsi .
Serviti supa fierbinte .
Sa aveti pofta buna , curiozitate si ,, curaj'' sa preparati Ramen !!!!
1
Ramenul ca si sora lui supa de carne romaneasca este foarte bun acum iarna - aliat contra racelii !!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult