Rasturnata cu pere

de Xandrinne in Prajituri, 4 Sep 2011 | 1894 vizualizari

 

Luna aceasta gatim cu pere si vinete. Asa ne indeamna Betty, cea care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii septembrie Dulce Romanie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • aprox. 100 g unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare, esenta de vanilie
  • 140 g faina
  • 10 g cacao
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza Philadelphia+2-3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Tai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt, presar 4 linguri de zahar, asez feliile de pere (dupa cum mi-a venit), mai presar deasupra 3 linguri de zahar si imprastii peste pere restul de unt taiat bucatele.



Introduc vasul cu pere in cuptor si ma apuc de blat. Eu am lasat vasul in cuptor cat m-am jucat cu blatul dar a fost prea mult, ca timp; cam 15-20 minute ar fi suficient, cat sa se inmoaie perele un pic si sa se formeze siropul. Cum am lasat vasul ceva mai mult in cuptor nu am avut asa mult sirop...



Mixez ouale cu un praf de sare, cu zaharul si esenta de vanilie 20 de minute, timp in care ouale isi maresc volumul si se deschid la culoare. Adaug apoi in reprize faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.

Compozitia aceasta o torn peste perele care plutesc in sirop, nivelez si introduc vasul iar in cuptor, pentru alte 25 de minute. Pentru siguranta fac un test al scobitorii. OK!!

Scot cratita din cuptor, asez deasupra ei platoul de servit, apuc cratita de torti concomitent cu marginile platoului si cu o miscare ferma (indelung studiata :)) ) intorc ansamblul astfel format cu fundul in sus.

V-au ramas in urma cateva felii de pere? Nu-i nimic. Le extrageti din cratita si le asezati peste blat (daca lasam cratita cu pere mai putin in cuptor, la inceput, nu cred ca mai aveam surprize).



Ma simt nevoita sa prepar repede un sirop; am mai insiropat putin blatul, la noi si asa asta e vrerea poporului: blat insiropat cat se poate :)





Bat frisca (cam prea mult, nu stiu ce am avut la prajitura asta... inclusiv am dat sa scot cratita fierbinte din cuptor fara manusi, mi-am dat seama... hmmm... destul de repede).

Separat, mixez crema de branza cu zaharul pudra si apoi o incorporez in frisca.

Asez frisca peste rasturnata mea, cat mai neglijent posibil.



Decorez cu frunze de menta si cu niste sticsuri invelite in ciocolata.

Bonus: stropesc prajitura cu putin sirop de zmeura, home made (destul de bine inchegat).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

05.09.2011, 19:33

Va multumesc!

RuxyRux 1

05.09.2011, 19:45

Delicioasa

VERONICA2607 1

18.03.2012, 18:37

waw ce bun este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere, stafide si crema de gris