NUCI UMPLUTE

de ramo_cata in Prajituri, 5 Apr 2010 | 35090 vizualizari

 

sunt migaloase dar ff delicioase...

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru cojile de nuci:

  • 2 pachete unt(400g)
  • 1 ou
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • un varf de cutit de sare

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de cacao
  • 2 linguri de faina
  • o jumatate de pachet de margarina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • resturile de blat de la cojile de nuci
  • 250 g ciocolata de menaj

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NUCI UMPLUTE:

Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se adauga nuca macinata si oul.se amesteca.se adauga coaja de portocala , esenta de rom si sarea,se amesteca..faina se amesteca cu cacaua si se adauga peste compozitie .Se framanta un aluat potrivit de tare.Se iau cu mana bucatele de aluat si se fac bilute cam de marimea unei cirese si se pun in forme...eu am o forma mostenita de la mama,din cea care se coace pe ochiul aragazului...mi-au iesit 180 de coji deci 90 de nuci..am copt la ele cam 2 ore...deci rabdare...daca aveti forma ca a mea la prima tura sa o ungeti cu ulei si sa o incingeti bine ca altfel prima tura de nuci o sa va socheze:)...eu am dat gresi dar apoi a mers ca unsa:)..din cand in cand mai puneam cate putin ulei in fiecare forma..


Crema:am pregatit budinca conform instructiunilor dupa pachet dar am adaugat si faina,zahar vanilat..dupa ce am luat budinca dupa foc am adaugat margarina si am amestecat pana cand s-a topit,apoi am adaugat ciocolata de menaj si la fel am amesteca pana cand s-a topit...dupa ce s-a racit se adauga si resturile de blat de la cojile de nuci...


Am umplut cojile de nuci cu aceasta crema...


Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la raluca.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "NUCI UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

deyutzky 1

16.12.2012, 15:45

imi plac

iqphantom 1

16.12.2012, 18:42

suna bine compozitia de aluat, reteta mea e alta si ies tari ca piatra. incerc si iti dau feedback...cat despre aspect ...lol, cui nu-i place le poate cosmetiza

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura