Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare

de papabundetot in Prajituri, 10 Mai 2014 | 2490 vizualizari

 

Am mai spus,dar mai repet faptul ca nu am suficient timp sa fac singura acasa foietaj,deoarece timpul meu este extrem de limitat,aleg sa cumpar foietajul si sa il umplu cu tot felul de ingrediente minunate,in asa fel incat sa fac din foietaj o gustare delicioasa sau chiar un desert. La fel si de data aceasta am gasit foietajul pe care il foloseam si care o vreme disparuse asa ca nu am putut rezista sa nu il cumpar si astfel sa le ofer alor mei un desert gustos dar si rapid,pentru o dupa amiaza de sambata in familie :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3 foi de foietaj
  • 2 kg de mere
  • 5 pastai de cardamon
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare:

Am curatat merele, le-am spalat si apoi le-am dat pe razatoarea mare, le-am scurs bine de suc si le-am pus intr-o cratita cu untul, zaharul, semintele din pastaile de cardamon, scortisoara si cuisoarele si le-am lasat la foc mic amestecand din cand in cand, pana cand s-au inmuiat merele, aproximativ 10 minute.



Am lasat merele sa se raceasca putin si am pregatit aluatul. Am intins foarte putin foaia de foietaj, apoi am taiat-o in dreptunghiuri (depinde cat de mari le vreti), pe o parte de aluat am pus o lingurita din merele pregatite, iar cealalta parte am crestat-o putin cu un cutit, am uns marginile aluatuluiui cu ou batut, pentru a se lipi si am asezat pe rand pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a le baga la cuptor am uns fiecare pachetel de foietaj cu ou batut pentru a capata un luciu frumos atunci cand se coc.



Simplu si bun! Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

11.05.2014, 09:54

Tare bune!

Mihaela11_jo 1

12.05.2014, 00:10

Delicioase si f practic
Si eu sunt tot mereu pe fuga si astfel de retete sunt f folositoare cand ti se anunta musafiri in ultima clipa

JulyCris 1

12.05.2014, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca