Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2016 | 4554 vizualizari

 

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau gres niciodata cand probez o reteta pregatita de tine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 2 oua
    • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
    • 1 cana ulei
    • 1 cana iaurt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 15 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de portocala
    • 2 linguri cu varf cacao
    • 900 gr faina
    Pentru umplutura:
    • 900 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 7 linguri de zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 praf de sare
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce:

Aluatul:

Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.

Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.

Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.


Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.

Umplutura:

Branza o mixam cu ouale si zaharul.

Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.


Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.

Aluatul il impartim in 3 parti egale.

Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.

Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.


Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.

O pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

03.02.2016, 19:56

Multumesc Dantes

kytz 1

01.05.2018, 09:44

Îmi plac prăjiturile cu foi și creme aromate! Deși sunt migăloase la făcut (foile), ies prăjituri foarte bune și spornice!

Rocsi 1

01.05.2018, 10:41

Kytz, eu iubesc prajiturile cu foi, dar fac atat de rar, din cauza ca tare greu mi se par de facut foile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu cirese