Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2016 | 3486 vizualizari

 

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau gres niciodata cand probez o reteta pregatita de tine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 2 oua
    • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
    • 1 cana ulei
    • 1 cana iaurt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 15 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de portocala
    • 2 linguri cu varf cacao
    • 900 gr faina
    Pentru umplutura:
    • 900 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 7 linguri de zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 praf de sare
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce:

Aluatul:

Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.

Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.

Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.


Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.

Umplutura:

Branza o mixam cu ouale si zaharul.

Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.


Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.

Aluatul il impartim in 3 parti egale.

Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.

Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.


Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.

O pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (46)

dantes 1

03.02.2016, 08:23

Delicioasa!

Rocsi 1

03.02.2016, 19:56

Melinda

Rocsi 1

03.02.2016, 19:56

Multumesc Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!