Ratatouille

de JustLoveCookin in Mancaruri de post, 10 Noi 2010 | 5500 vizualizari

 

Am mancat ratatouille pentru prima oara in Nice,exact unde ai toate sansele sa te lingi pe degete si mi-a placut atat de mult cat si criticului culinar din film.
Ratatouille este o tocana de legume tradițională, din regiunea Provence a Frantei, originară în Nice. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.
Există o varietate de retete pentru Ratatouille,iar ingredientele difera de la un bucatar la altul, dar de obicei contin vinete ceapa, usturoi, dovlecei si ardei grasi.
De obicei, este condimentat cu Herbes de Provence, dar dupa aceasta reteta ,voi folosi patrunjel si busuioc. Deseori legumele se fierb sau prajesc separat, în ulei de măsline, dar îmi place această reţetă,in care legumele se gatesc împreună.

 

INGREDIENTE

  • 6 catei de usturoi
  • 5  ciuperci 
  • 1 dovlecel mediu
  • 5 crengute de patrunjel
  • 4 crengute de busuioc
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii cubulete ( sau 2 roşii decojite)
  • supa de pui sau de legume(chiar si facuta cu un cubulet knorr diluat in 180 ml apa)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ardei gras verde mediu
  • 1 vinata mare( aprox 450 g)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Spalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini.

Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm grosime.Taiem ciupercile in 4.

Incalzim uleiul de masline,intr-o oala larga,la foc mediu,si adaugam usturoiul tocat marunt,pana se aromatizeaza bine uleiul.Atentie sa nu ardeti usturoiul,dureaza cateva secunde. Apoi ceapa taiata cubulete,pe care o lasam in jur de 4 minute,pana devine translucida,dupa care punem 1 lingura de bulion si amestecam bine. Dupa 1 minut,adaugam si supa sau cubuletul knorr dizolvat in 180 ml apa.Cand incepe sa fiarba,adaugam cubuletele de vinete,dovlecel,ciuperci si ardei gras, le amestecam bine,si le lasam sa fiarba 10-12 minute. Vanata va lasa mult lichid,si este acesta lichidul in care vor fierbe restul ingredientelor,deci trebuie sa le amestecam din cand in cand,pentru a fi siguri ca toate legumele au atins zeama lasata de vanata,iar prin acest proces aromele se amesteca extraordinar de bine.

Scurgeti sucul de rosii din conserva si lasati doar cubuletele,sau daca folositi rosii proaspete,le decojiti,le scoateti samburii,si le taiati. Va fi gata cand vanata va incepe sa se sfarame,insa restul legumelor vor ramane intregi,nu foarte moi.In acest punct,adaugam rosiile,pe care le lasam 1-2 minute,dupa care punem si frunzele de busuioc rupte bucatele cu degetele,si patrunjelul tocat.Adaugati sare si piper dupa gust.


Ratatouille,desi de obicei este servit cald, francezilor le place sa il manance la temperatura camerei (in special vara), cu felii de bagheta proaspat prajita.(eu le-am servit cu baghete facute de mine,abia scoase din cuptor)

Voi fi mereu de parere ca cele mai bune mancaruri sunt de obicei cele mai simple.

Bon appétit !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sylvia 1

15.11.2010, 21:31

Excelenta prezentare

Irina 1

15.11.2010, 23:57

Wow, super arata!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:15

imi plac retetele tale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez delicat cu verdeturi-post