Ratatouille

de rodica_m in Mancaruri de legume, 19 Iun 2011 | 3036 vizualizari

 

Este reteta de Ratatouille din filmul cu acelasi nume. Daca v-am facut curioase in privinta gustului acum e momentul sa incercati...e tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

Sos:

  • 350 gr ardei gras
  • 350 gr rosii
  • 200 gr ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Legume:

  • 500 gr dovlecei
  • 500 gr vinete
  • 500 gr rosii

Dressing:

  • 5 linguri ulei
  • 2-3 catei usturoi
  • verdeata dupa gust (patrunjel sau cimbru)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Sosul:


Punem ardeii in tava si ii coacem aprox. 30 min. Ardeii fierbinti se pun intr-o punga de plastic si se lasa sa formeze aburi in asa fel se vor decoji mai usor. Apoi ardeii se curata de seminte si pielita, se taie cubulete.


Ceapa si usturoiul se taie si se calesc in ulei. Se adauga ardeii se calesc 2-3 min apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete (rosiile se decojesc mai usor daca le punem in apa clocotita pt 1 min.). Se calesc aprox.5-7 min.


Punem legumele calite in blender si obtinem sosul. Se adauga verdeata si sosul obtinul se pune intr-o tava rotunda.


Legumele:


Se taie rosiile, dovleceii si vinetele rondele. De preferat sa cumparam legume de aceeasi marime. Daca vinetele sunt amare le sarati si le lasati 30 min , apoi le spalati si le uscati.


Alternati legumele si puneti-le in tava peste sos.


Dressingul:


Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, verdeata, se condimenteaza.


Se pune dressingul obtinut peste legume.


Se acopera tava cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 C pentru aprox. o ora. Daca legumele nu sunt gata lasati pana se inmoaie.


Dupa preferinta se poate servi cu otet balsamic.


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un vas  mai mare sau doua vase mai mici (cum am facut eu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

02.07.2011, 17:15

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:30

place

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume delicios