Ratatouille & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume, 9 Apr 2012 | 2676 vizualizari

 

Şi da... e ratatouille, nu am chef azi să-l numesc ghiveci :)).

De data asta...şoricica :D sunt eu.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete;
  • 1 dovlecel;
  • 2 cepe;
  • 4 ardei;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 ardei iute;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 200 mL suc de roşii;
  • 1 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
  • Cous - cous
  • 1 cană couscous;
  • 2 căni de apă fierbinte;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 1 lgţ ciboulette + eşalotă (opţional);
  • 1 lgţ condimente uscate - pătrunjel, ardei, morcovi, etc. (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille & Cous - cous:

Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui.


Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii.


Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute.


După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline.


Şi dacă-i ratatouille, l-am servit alături de couscous.


Cous-cous:


Se toarnă apă clocotită peste cous - cous. Se condimentează cu sare, piper, etc...Se adaugă 3 linguri ulei de măsline, se acoperă, iar după 10-15 minute e bun de servit.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:35

hmmm ce bun!

DinDragostePentruGatit 1

31.07.2012, 10:59

Da, e bun.... si de sezon!

babi5 1

27.06.2013, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille