Ratatouille la cuptor

de simona72 in Mancaruri de legume, 26 Iun 2015 | 3166 vizualizari

 

Eu ma bucur din plin de abundenta de legume din piete... O mancare simpla, plina de savoare si care in mod sigur nu necesita carne. Nu este reteta originala de ratatouille, dar este o versiune populara, care merge de minune la cuptor si care datorita culoritului legumelor incanta prinvirea...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1-2 dovlecei (depinde de marimea lor)
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare si piper

  • pentru sos:
  • 2-3 rosii bine coapte
  • un praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc

  • pentru deasupra:
  • branza de burduf sau cascaval, branza de capra, feta...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille la cuptor:

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.


Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi, usturoiul si pasiram bine pentru a obtine un sos. Adaugam sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, busuiocul taiat marunt si amestecam toate ingredientele. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline si punem in el sosul facut anterior.


Dupa ce cegumele sau inmuiat putin si si-au lasat sucul, datorita pudrarii cu sare, le clatim, le uscam prin tamponare cu prosoape de hartie, le pudram iar cu sare si piper. Le stropim cu putin ulei de masline si le amestecam. Taiem si rosiile in felii subtiri.


In vasul in care am pus sosul, asezam legumele alternand o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosii si tot asa pana umplem vasul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 50 minute. Indepartam folia, dam vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute, apoi presarm deasupra branza de burduf si mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pana s-a topit branza. Se serveste calda sau rece. sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

alegeti legume care au diametrul aproximativ la fel...pentru ca vanata mea a fost mai groasa am mai taiat din ea pentru a avea aproximativ aceeasi marime cu celelalte legume

2

branza care se pune deasupra este optionala...folositi branzeturile care va plac si pe care le aveti la indemana

3

pentru un plus de aroma presarati deasupra busuioc proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

28.06.2015, 07:11

Foarte bun!

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

bun

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:25

Foarte apetisant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!