Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta

de Sidy in Mancaruri de legume, 28 Iun 2012 | 4893 vizualizari

 

Am mai laudat eu buretii de roua si cred ca sunt, probabil, printre cele mai gustoase ciuperci pentru tocanita.Cand sunt gata au gust de ...pui.
Buretii de roua- Marasmius oreades -au pălărie subţire de formă conică, apoi întinsă si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite, cu iarba scurta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci(bureti de roua)
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei
  • 2 buc usturoi verde
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • smantana(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta:

Curatam bine toate legumele, le spalam si apoi le taiem marunt.


In putin ulei calim ceapa, ardeiul si rosia pina sticlesc, apoi adaugam ciupercile fara codite.Adaugam putina apa, asezonam, adaugam si usturoiul taiat marunt si la foc mic , lasam sa fiarba acoperit.


Cand ciupercile sunt fierte putem adauga putina smantana( optional) sau doar patrunjelul verde tocat.


Servin tocanita calda alaturi de mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

28.06.2012, 15:22

bun

iri_iri 1

29.06.2012, 05:22

asta da mancarica

Sidy 1

29.06.2012, 07:30

Panacris...e mare diferenta inrre galbiori si bureti de roua ! Intreaba-l pe nenea Google....sa-ti arate poze si ai sa vezi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu bureti de roua