Tocanita cu bureti de roua

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 7777 vizualizari

 

Buretii de roua[ marasmius oreades ] sau buretii de mai sunt cei mai gustosi din neamul lor .Apar pe fanete sau pajisti in mai daca a plouat mult .
Pe departe este cea mai buna mancarica ce am mancatin anul acesta . Cu o aroma senzationala, simplu de preparat.
Multumesc la nea' Gusti care m-a cadorisit cu o asa trufanda , daca nu erau culesi de dumnealui nu cred ca aveam curaj sa mananc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 cana lapte
  • 100 ml smanatana
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu bureti de roua:

- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic .


-Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii.


- Nu e nevoie sa fiarba mai mult de 5-10 minute ,sunt foarte cruzi .


- Dregeti gustul cu sare, smantana si patrunjel verde si serviti cu mamaliguta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:52

Faina tare tocanita asta... dar unde gasesc eu bureti de roua?!

Cris2711 1

15.06.2012, 12:44

vaaaai ce buna

Toamna07 1

19.06.2012, 10:31

Mama ,ce gust trebuie sa aibe !Parca le simt mirosul !
Deliciu !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez