Tocanita cu bureti de roua

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 17437 vizualizari

 

Buretii de roua[ marasmius oreades ] sau buretii de mai sunt cei mai gustosi din neamul lor .Apar pe fanete sau pajisti in mai daca a plouat mult .
Pe departe este cea mai buna mancarica ce am mancatin anul acesta . Cu o aroma senzationala, simplu de preparat.
Multumesc la nea' Gusti care m-a cadorisit cu o asa trufanda , daca nu erau culesi de dumnealui nu cred ca aveam curaj sa mananc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 cana lapte
  • 100 ml smanatana
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu bureti de roua:

- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic .

-Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii.

- Nu e nevoie sa fiarba mai mult de 5-10 minute ,sunt foarte cruzi .

- Dregeti gustul cu sare, smantana si patrunjel verde si serviti cu mamaliguta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Cris2711 1

15.06.2012, 12:44

vaaaai ce buna

Toamna07 1

19.06.2012, 10:31

Mama ,ce gust trebuie sa aibe !Parca le simt mirosul !
Deliciu !

Sidy 1

13.05.2019, 13:24

Chiar acum i-am cumparat din piata si ma apuc de lucru ! Sunt asa de gustosi cum povesteste Mihaela63.O minunatie !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta