Ratatouille pe grill

de BakeUpArtist in Mancaruri de legume, 27 Mai 2017 | 2391 vizualizari

 

De mult am asteptat sezonul cald, umplerea pietelor de legume proaspete si fructe. Ador sa gatesc cu ingrediente vegetale, pentru ca sunt pline de savoare si foarte sanatoase. Am ales sa fac un preparat simplu, dar extrem de aromat si suculent.
 Am folosit vinete, roșii, dovlecei, ardei gras galben, ardei capia roșu, ceapă roșie. Am făcut și un sos ușor din câteva fire de șofran, usturoi și 3-4 linguri de iaurt gras, a mers de minune cu legumele.  

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  •  2 dovlecei
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire de Sofran
  • 70 ml Iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille pe grill:

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru ratatouille.

 Pentru sos, am combinat firele de șofran cu jumătate de ceașcă de apă fierbinte. Am lăsat la infuzat pentru 15 minute, apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiti, puțină sare și am amestecat bine.

 Apoi am strecurat amestecul și am adăugat peste iaurt. Am amestecat bine și m-am bucurat de un grătar ușor, aromat și sănătos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille pe grill" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Țușpais de dovlecei cu praz