Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2010 | 6470 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa si merge perfect in aceste zile de post. Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 conopida mica
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura vodca
  • 4 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul.

Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari).
Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida.

Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.
Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute.Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

Pentru cei care nu tin post cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu oua