Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2010 | 5158 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa si merge perfect in aceste zile de post. Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 conopida mica
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura vodca
  • 4 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul.


Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari).

Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida.


Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.

Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute.Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.


Pentru cei care nu tin post cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

19.11.2010, 22:58

Multumesc!!!

elena1988 1

11.02.2011, 20:12

adry88 1

28.05.2011, 17:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu oua