Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta

de Adinuta in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 3918 vizualizari

 

Aceasta reteta extrem de simpla si de gustoasa am descoperit-o (tot) pe foodblog, insa i-am adaugat o nota personala: putina branza albastra care ii da o usoara aroma ca de ciuperca umpluturii, un praf de branza afumata si sosul de iaurt cu menta, foarte bun si racoros, care se potriveste de minune cu gustul usor dulceag al clatitelor. Eu consider ca varianta mea imbunatatita e mai buna, he he :) Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 6-8 foi de clatita:
  • 2 oua
  • lapte
  • faina
  • Umplutura:
  • o punga de 450 grame spanac congelat
  • 250 grame ricotta
  • o lingura mascarpone
  •  bucatica de blue cheese (cam cat o nuca)
  • un pic de branza de capra afumata
  • parmezan
  • un catel de usturoi
  • sare si piper
  • ulei de masline

Sos:

  • iaurt
  • menta verde
  • lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta:

Pasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6.



Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am indepartat cat s-a putut din apa, l-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand apa s-a evaporat, am adaugat cele trei feluri de branza, catelul de usturoi zdrobit, sare si piper. Am amestecat bine pana cand branza s-a topit usor si s-a omogenizat, apoi am oprit. Cand s-a racit putin, am intins umplutura pe fiecare foaie de clatita si le-am rulat.



Pasul 3: Am taiat clatitele cam de trei degete lungime si le-am pus in picioare intr-o tava. Am presarat pe ele parmezan si le-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute.



Pasul 4: Intr-un blender am dat frunzele de menta impreuna cu iaurtul si foarte putina sare. Initial am vrut sa ii adaug si suc de lamaie, dar am constatat ca iaurtul este destul de acru. Mi-a placut foarte mult cum s-a combinat aroma de menta proaspata cu cea de iaurt grecesc. Pe fiecare farfurie am pus sosul obtinut, iar peste el, clatitele.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (40)

Adinuta 1

09.01.2011, 02:36

nadina

elena1988 1

08.02.2011, 10:11

adry88 1

30.05.2011, 21:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!