Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya in Mancaruri de legume, 28 Iul 2021 | 987 vizualizari

 

O reteta de vara pe care o fac mereu.
Preparat ce l-am preluat de la mama.
Ea mereu face cate o tigaie de tocana si musai insotita de mamaliga.
De data aceasta dovleceii trebuie sa fie mai mari, nu mici si fragezi.
Un fel de dovlecei din cei scapati un pic mai mult pe curpeni. Au alt gust, mai dulcegi, pulpa mai ferma.
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel cam de 1 ,5 kg
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 ou/portie
  • branza rasa maturata tip Horezu
  • verdeata optional de care va place
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc:

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete.

Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul.

Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam dovlecelul ,presaram un praf de sare,amestecam si acoperim,lasam la foc cam 8-10 minute ,amestecand  de cateva ori.

Cand dovlecelul este bine facut,adaugam rosiile tocate ,amestecam,lasam 5-6 minute.

Intr-o ceasca adaugam smantana ,apoi faina ( daca smantana este prea groasa ,mai adaugam 2-3 linguri lapte sau apa). Turnam compozitia peste rosii si dovlecel,amestecam si mai lasam 8 minute sa bolboroseasca la foc mic.

La sfarsit adaugam usturoiul pisat.Potrivim de sare si piper,acoperim si lasam la odihnit pana preparam ouale.

Se serveste tocana cu ochi romanesc presarat cu verdeata si branza maturata rasa  si cu mamaliga sau paine de casa.

 Optional.ardei iute,piper .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tocana se prepara la foc mic.

2

Se serveste atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

31.07.2021, 14:01

Rocsi 1

01.08.2021, 11:31

Foarte fain preparatul!

mirela0911 1

02.08.2021, 20:00

Suna interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki