Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2015 | 1352 vizualizari

 

Colţunaşii (Jiaozî) reprezintă o parte integrantă a culturii chineze.
Există o tradiţie culinară chinezească.
Când membrii familiei mănâncă împreună colţunaşi, ei simbolizează reunirea acesteia.
Când sunt oferiţi oaspeţilor, colţunaşii sunt semnul ospitalităţii.
Dacă un străin se întoarce din China fără a fi mâncat un singur colţunaş, călătoria sa este considerată fără valoare.


A fost o reusita totala pentru o premiera.... hi hi

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 1 praz (circa 150 g)
  • 300g carne de porc tocată
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 dintr-un cub Knorr de pui
  • un vârf de cuțit de zahăr
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 140-150 ml de apă, la temperatura camerei
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz:

Umplutura:


Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine.


Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura timp de 1 oră.


Aluat: Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se obtine un aluat in forma de o bila elastica.


Se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.


Fainam bine suprafața de lucru. Formam un sul subtire si-l taiem in 30 de bucati mici.Le dam prin faina.


Cu ajutorul unui sucitor, din fiecare bucatica de aluat, formam un disc subtire.


Recomandat este sa intindeti cateva discuri, sa le umpleti, si apoi sa incepeti o noua serie.


Nu uita sa făinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.


Se pune umplutura in centrul discului de aluat, se pliaza in doua si se inchide bine, apasand cu varful degetelor pe marginea coltunasului, astfel creat. Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert- 10 coltunasi la o fierbere.


Fierberea coltunasilor : Gatiti cate 10 coltunasi în multă apă clocotită timp de 6-8 minute. Se amestecă ușor . Se scot cu spumiera si se aseaza pe un platou.


Trebuie să lăsati un spațiu mic intre ei, altfel se lipesc împreună.


Se servesc imediat, alaturi de sos de soia.


Eu i-am pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru a-i colora un pic.


Pofta buna! In chinezeste " 请 享用 Xiǎngyòng Qǐng!

 

TIPS-URI

1

Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert

2

Nu uita sa infăinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

20.03.2015, 10:38

Sunt grozavi! Si eu am facut, doar ca in varianta de post.

MOKUSKA 1

20.03.2015, 11:30

monik80 1

20.03.2015, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!