Papricas din ciuperci galbiori

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2014 | 1455 vizualizari

 

Daca aveti ocazia vreodata, cei care nu ati fost, sa mergeti in padure si strangeti ciuperci proaspete. Este o aventura si in acelasi timp aveti posibilitatea sa gustati diferite ciuperci, care fiecare au un gust aparte.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ciuperci galbiori
  • 2 ardei grasi
  • 4 cepe mici
  • piper, boia, sare dupa gust
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri de faina
  • 150 ml lapte
  • verdeata si smantana dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas din ciuperci galbiori:

Ciupercile le curatam bine, le spalam si le oparim. Dupa ce s-au racit le tocam bucatele nu foarte mici.

Ceapa si ardeii le tocam marunt si le calim in ulei, adaugam boiaua si 2 cani mari de apa fiarta. 

Adaugam si ciupercile, sare dupa gust si lasam sa fiarba pana scade apa. 

Intr-un bol amestecam faina cu laptele rece si varsam peste tocanita.

Lasam sa mai fiarba 2-3 minute, adaugam piperul si stingem focul.

Papricasul se serveste, dupa gust, cu smantana si verdeata.

 

TIPS-URI

1

daca doriti un preparat de post, inlocuiti laptele cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas din ciuperci galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papricas din ciuperci galbiori-0
Papricas din ciuperci galbiori-1
Papricas din ciuperci galbiori-2
Papricas din ciuperci galbiori-3
Papricas din ciuperci galbiori-4
Papricas din ciuperci galbiori-5

COMENTARII (14)

robert_badica

robert_badica 1

07.09.2014, 11:05

diaconta

diaconta 1

08.09.2014, 20:40

Ciupercile mele preferate

 merisor

merisor 1

09.09.2014, 07:30

Ce bun o fi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!