Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune

de iulianatanase in Paste, 24 Oct 2010 | 4845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de ravioli :
  • 3 oua mari
  • 300 gr. faina alba "oo"
  • 1/2 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr. urda de vaca sau oaie
  • 1 ou
  • 100 gr.parmezan razuit
  • 100 grame ciuperci uscate si inmuiate 2 ore in apa calda(hribi sau porcini)
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 gr. unt topit
  • 100 grame de alune prajite si taiate grosolan cu cutitul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune:

Pregatiti aluatul pentru ravioli astfel: intr-un bol incapator puneti faina,sarea si ouale batute cu furculita.Faceti un aluat pana cand devine fin,si se deslipeste de pe mana.(cam 10 min).Ungeti aluatul cu ulei si acoperiti cu folie de plastic si un prosop.Lasati aluatul la odihnit nu mai putin de 30 min.In acest fel aluatul pierde din elasticitate si se poate intinde usor.


In timp ce aluatul se odihneste ,pregatiti umplutura: intr-un castron puneti urda,ciupercile taiate cu cutitul,oul,parmezanul si condimentele dupa gustul vostru.Daca vi se pare prea moale adaugati parmezan ras cu incredere. Intindeti aluatul cu sucitorul in foaie de 2 mm .Taiati aluatul in formele dorite:patrate de 6cmx6cm sau rotunde (cum am facut eu)Puneti intr-un saccapoche(sau punga de naylon pentru dulciuri de unica folosinta) umplutura si puneti pe fiecare patratel sau disc cam o lingurita de umplutura.Daca in bucatarie e foarte cald,va sfatuiesc sa acoperiti aluatul cu umplutura cu un prosop,ca sa nu se usuce.Daca se intampla sa nu puteti lipi raviolii.umeziti degetele in putina apa si ungeti extremitatile ca sa faca"priza".Inchideti raviolii in forma patrata ,dreptunghiulara sau semirotunda,si presati bine marginile ca sa nu se deschida la fiert.


Intr-o oala de 2-3 litri puneti apa la fiert cu sare.cand apa da in clocot,aruncati raviolii inauntru. In acest timp topiti untul in tigaie si adaugati alunele prajite inainte.Lasati sa se aromatizele in timp ce fierbeti pasta.Cand raviolii sunt la suprafata,mai lasati un minut si scoatetii in farfurii.


Turnati sosul de unt si alune si presarati cu parmezan ras .

 

TIPS-URI

1

Eu pregatesc intotdeauna 4 portii si 2 le pun in congelator,intinse pe un platou,dupa o zi se pot pune in pungi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Laly 1

24.10.2010, 22:30

Ce bun trebuie sa fie

nadina73 1

25.10.2010, 01:24

interesanta combinatia e la favo si dau si 5 f

iulianatanase 1

25.10.2010, 11:03

Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci