Red velvet cupcakes cu cremă de portocale

de diaconta in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 8089 vizualizari

 

Am cam încercat în ultima vreme sa gatesc doar cat era nevoie,dar mai ales promisesem sa nu mai fac deserturi.Totusi ma cam bântuiau niste briose rosii cu un moţ de crema.Crema care,de data asta musai era sa fie de portocale,pentru ca aveam niste portocale care se cereau „combinate”.
N-au iesit ele prea „red”,la final mi-am dat seama ce ar trebui sa modific pentru a obtine acest rezultat,dar cu siguranta au fost …divine şi de_vina pentru ca nu m-am putut abtine.

 

INGREDIENTE

Ingrediente cupcakes:   
  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • 0 lingurita otet
  • Sare
  • 2 linguri coloranta alimentar rosu
  Ingrediente crema portocale:
  • 300 ml suc proaspat de portocale (de la 4 portocale)
  • 2 linguri zahar tos
  • 250 gr crema mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cupcakes cu cremă de portocale:

 Pregatim mai intai cupcakes-urile.

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua.

Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul in iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea rosie.Data viitoare am sa pun colorantul in crema de unt.Se coloreaza mult mai bine.

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se face spuma.Adaugam un ou si mixam in continuare.Apoi o lingura din amestecul uscat.Punem si cel de-al doilea ou si iarasi o lingura din amestecul de faina.Bicarbonatul il „stingem” cu putin otet si il punem peste crema de unt.

In etapa urmatoare incepem sa incorporam iaurtul alternand cu amestecul de ingrediente uscate.Terminam cu faina.

Preincalzim cuptorul.Intr-o tava de briose punem forme de hartie pentru briose si punem in fiecare cam cate o lingura plina din compozitie.Cam pana la jumatatea formei este suficient,ele vor si creste la copt.
Punem la cuptor pentru 25 de minute,dar puteti sa verificati cu scobitoarea.Cand aceasta iese curata,sunt gata.Le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa pana se racesc.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 cupcakes.

Crema de portocale:

Se stoarce sucul de portocale.Eu am folosit 4 portocale,au fost foarte dulci si zemoase.Am obtinut 300 ml de suc.
Se inmoaie cele doua linguri de amidon cu putin suc.Restul sucului se amesteca cu doua linguri de zahar si se pune sa fiarba.Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca energic cu telul.Cand s-a ingrosat amestecul se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza crema mascarpone cu cele doua linguri de zahar pudra.Se adauga cate putin crema-budinca de portocale.Se obtine o crema fina,aromata si cu o culoare superba.
Se lasa crema putin la frigider,apoi se orneaza cupcakes-urile.

Se servesc cu ….pofta !!!!

 

TIPS-URI

1

cred ca pentru a obtine o culoare mai intensa,ar fi fost mai bine sa pun colorantul in crema de unt si nu in iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cupcakes cu cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (115)

diaconta 1

27.05.2012, 22:12

Laura multumesc
dar n-am obtinut rosul acela intens care-mi place

ramona_manoliu 1

06.06.2014, 13:12

Arata senzational! Felicitari!

diaconta 1

06.06.2014, 14:19

Ramona_manoliu multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti