Batoane Dots

de sandytza in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 52579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de unt
  • 50 ml suc natural de portocale.
  • 200 gr ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane Dots:

Se pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta.   Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o folie sau pe o hartie de copt bari de grosimea dorita (care o da gaura facuta cornetului)si lungimea dorita (nu e regula).
Se pot inveli individual sau nu, dupa preferinta , si se baga la frigider recomandat de seara pana dimineata ca sa se intareasca suficient pentru a putea fi invelite in ciocolata.  
Cand acestea s-au intarit (nu vor fi foarte tari) se scot din frigider si se invelesc in ciocolata topita. Se topeste ciocolata pe bain marie sau la microunde dar atentie sa nu fiarba ca se va branzi. Daca e prima data cand topiti ciocolata e mai bine sa o faceti pe bain marie . Cand aceasta s-a topit de tot, se intinde pe o folie alaturi de fiecare dots imparte de lungimea dotsului iar de latime calculati si tineti in cont ca trebuie sa imbrace bara de branza. Se ruleaza dotsul astfel incat ciocolata sa il acopere in intregime si il lasati in folie pana cand ciocolata se intareste. Daca ciocolata nu este prea calda , se va intari in cateva secunde. Daca este prea calda va dura cateva minute. Cand s-a intarit se inlatura folia si se pot servi.   Pozele pas cu pas sunt mai vechi si acolo am facut dotsuri lungi si cu ciocolata menaj. Lungimea lor e dupa gustul fiecaruia dar ciocolata menaj eu nu v-o recomand. In pozele de prezentare am folosit ciocolata Milka si sunt muuuult mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane Dots" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca