Regina de ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 22 Sep 2012 | 9135 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g miez nuca
  • 2 linguri cacao

CREMA:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • o esenta rom

Pentru ornat:

  • o ciocolata alba sau neagra ( pe care o topim pur si simplu sau adaugam in ea unt cat o nuca si 50-100 ml frisca lichida)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina de ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaua. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blatul pe un platou dupa ce s-a racit (este foarte fraged si sfaramicios asa...si are gustul pricomigdalelor din comert!), punem crema peste , il ornam cu ciocolata si lasam la frigider. Este tare ~buuuuuun~!

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire