Regina de ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 22 Sep 2012 | 6381 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g miez nuca
  • 2 linguri cacao

CREMA:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • o esenta rom

Pentru ornat:

  • o ciocolata alba sau neagra ( pe care o topim pur si simplu sau adaugam in ea unt cat o nuca si 50-100 ml frisca lichida)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina de ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute.


Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaua. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.


Asezam blatul pe un platou dupa ce s-a racit (este foarte fraged si sfaramicios asa...si are gustul pricomigdalelor din comert!), punem crema peste , il ornam cu ciocolata si lasam la frigider. Este tare ~buuuuuun~!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Regina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

23.09.2012, 15:28

like like

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:39

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:55

wow cata ciocolata LIKE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Greta Garbo"