Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Mai 2010 | 4118 vizualizari

 

In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie 50%
  • 300 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (1 pachetel)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g unt gras 85 %, taiat bucati, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua, separate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.


Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.


In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.


Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.


Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.


In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.


Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.


In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.


Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:55

o bunatate

susu 1

09.02.2011, 18:57

perfect, ca toate retetele tale

Brindusa 1

09.02.2011, 19:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Briosa daneza