Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Mai 2010 | 6113 vizualizari

 

In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie 50%
  • 300 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (1 pachetel)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g unt gras 85 %, taiat bucati, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua, separate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.

Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.

In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.

Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.

Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.

Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.

In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.

Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:55

o bunatate

susu 1

09.02.2011, 18:57

perfect, ca toate retetele tale

Brindusa 1

09.02.2011, 19:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata