Regina prajiturilor

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 25478 vizualizari

 

Pentru ca, dupa parerea mea, e CEA MAI BUNA prajitura pe care am facut-o vreodata (pana acum :)) ) ! Asta pentru fanii cremelor pralinate :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 4 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 1 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Creme:
  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 lg faina
  • 250 gr zahar
  • 300 gr margarina RAMA
  • 1 lg Finetti
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr alune prajite macinate
  • + 150 gr alune nesarate
  • + 200 gr Finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina prajiturilor:

Pregatim tava in care vom coace blatul (25 cm x 35 cm). Asezam alunele peste tot in tava si le prajim in cuptor.


Blatul:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand compozitia se tine de tel adaugam pesmetul, nuca si faina amestecate in prealabil cu praful de copt, in ploaie.


Scoatem tava cu alunele prajite, turnam blatul peste ele (eu le-am mai zdrobit putin), apoi dam iar tava la cuptor la 180C pana cand blatul e bine copt, cca 45min.


Il lasam la racit, il intoarcem cu alunele in sus, apoi il ungem cu cele 200 gr de Finetti.


Cremele:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam budincile si faina, iar la final turnam laptele si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa. Cand e gata, o luam jos de pe foc si o lasam la racit.


Margarina se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam cate putina crema pana cand omogenizam totul. Urmeaza sa impartim crema in doua. O jumatate ramane asa, iar in cealalta adaugam lingura de Finetti, nuca si alunele macinate.


Asamblare:


Peste stratul de Finetti asezam crema galbena, tinem prajitura 20min la rece, apoi punem si crema pralinata si dam iar prajitura la rece.

 

TIPS-URI

1

Eu am mai pus in crema si putina gelatina, altfel ar fi fost foarte greu de taiat frumos prajitura si nu s-ar fi intarit cum trebuie.

2

Putem inlocui alunele cu nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina prajiturilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

adry88 1

14.05.2011, 17:55

reisnaor_2006 1

20.03.2014, 17:35

felicitari

ryta 1

20.03.2014, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"