Retese cu telemea si seminte de in

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2014 | 3525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cca 200 gr. branza telemea (de oaie) rasa
  • ulei, cca 100 ml
  • 2 linguri seminte de in
  • cca 250 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Retese cu telemea si seminte de in:

Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei.


Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic.


Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis.


Aluatul trebuie intins cat se poate de subtire. Presaram telemea de oaie data pe razatoarea fina, apoi rulam aluatul, formam o spirala/ un melc din aluatul rulat si din nou intindem cu facaletul pana obtinem o foaie subtire.


Ungem cu putin ulei partea superioara a aluatului, apoi transferam foaia de retes in tigaia incinsa, ajutandu-ne de facalet, sa nu se rupa.


Coacem retesele pe ambele parti si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde, cat si reci;

2

merg de minune cu iaurt, smantana sau suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Retese cu telemea si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

22.08.2014, 17:14

Faine aluaturi faci!

Rocsi 1

26.08.2014, 18:42

Ce faine

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cascaval la tigaie