Reteta de baza pentru paine de casa

de Stella29 in Dulciuri, 16 Iun 2024 | 808 vizualizari

 

Gust deosebit, textura pufoasa, e tare buna! Reteta de baza pentru paine de casa se face usor, fie ca sunteti incepator sau expert in bucatarie. Nici nu necesita multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

Reteta de baza pentru paine de casa

  • 500 g faina alba
  • 10 g sare
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza pentru paine de casa:

Preparare Reteta de baza pentru paine de casa
Amestecati intr-un vas drojdia cu zaharul si 100 ml de apa calduta. Lasati la loc caldut pentru 5-10 minute.

Amestecati faina cu sarea, faceti o gropita in mijloc si adaugati amestecul de drojdie activata.
Adaugati treptat restul de apa calduta si uleiul de masline, daca folositi. Amestecati pana la omogenizare.

Framantati aluatul pe blatul infainat, pentru 10 minute.

Ungeti un bol cu ulei, puneti aluatul si lasati sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul din bol si framantati-l usor pentru a elimina aerul. Adunati-l  intr-o bila rotunda si puneti-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti din nou si lasati iar la crescut pentru 30-45 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220°C (425°F). Crestati usor aluatul la suprafata, cu un cutit ascutit.
Coaceti painea timp de 25-30 de minute, sau pana cand devine rumena si suna a gol cand este batuta usor pe fund.

Lasati painea sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a o taia si servi.

Puteti incerca si Paine alba cu lapte sau Paine integrala

Painea cu urda si leurda e absolut delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Palarioare cu mere