Reteta de placinta calorica

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2023 | 1765 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece mi-a picat drum sa-l vizitez pe ''domnul Bran'' castelul( comediantul e oale si ulcele), am zis ca merge o placinta din asta calorica sa ne incalzeasca pe vremea asta ''calduroasa''......sau mai pe romaneste am facut curat in frigider :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) emoticon lesinat de ras gandindu-ma la hoarta de carcotasi, ca e post, ca ba nu se face asa, ba ca asta nu-i reteta si cate si mai cate...deci eu zambesc indiferent de situatie. 
Pentru Reteta de placinta calorica sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat foietaj, carne tocata, legume, branzeturi, masline, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta calorica
  • 2 foi aluat foitaj a cate 400 g fiecare
  • 1 kg carne tocata amestec porc cu vita
  • cca 500 g amestec de ceapa verde, morcov taiat cubulete mici, ardei taiat cubulete mici, ceapa galbena taiata marunt, praz taiat mai marunt
  • 350 g amestec branzeturi si cascaval ( branza oaie, vaca, capra, cascaval, mozzarella etc)
  • masline nu le-am cantarit, asa dupa bunul plac
  • marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 5 oua + 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml ulei
  • tava cu pereti detasabili 40/25 cm
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta calorica:

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica

Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata taiate ( le-am pus in tigaie asa inghetate). Am taiat ceapa si prazul, am pus la incins o tigaie wok cu cca 50 ml ulei, am adaugat toate legumele, si le-am calit cca 10-15 min, am adaugat sare , piper si boia dulce ( fiecare pune dupa gustul sau ). Dupa ce am calit legumele am adaugat carnea am omogenizat bine amestecul si am lasat cca 15 min pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Am pus amestecul obtinut intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de zeama si sa se raceasca  ca sa pot sa amestec cu restul ingredientelor. Separat am ras branzeturile si cascavalul am adaugat mnararul apoi amestecul de carne si legume, la final am incorporat 5 oua si un albus, am omogenizat tot amestecul. Am tapetat tava cu hartie de copt am asezat pe fundul tavii o foaie de aluat foitaj si am intepat-o cu furculita, am intins compozitia de carne peste aluat. Al doilea aluat l-am taiat in fasii si am format un fel de grilaj deasupra compozitiei de carne, din restul de aluat am decupat niste omuleti de zapada, ca doar nu era sa arunc la gunoi aluatul ramas, am uns cu galbenus de ou si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25-30 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Se poate servi atat calda cu diverse sosuri sau rece.

Vezi si reteta de Placinta cu pui si ciuperci brune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta calorica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua in purgatoriu