Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Va prezint o reteta de prajitura de post, cu mere! Este o prajitura frageda si gustoasa!
Ca si ingrediente, sunt necesare: apa minerala, ulei, zahar, faina, mere, gris.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere
Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama.
Punem zaharul, grisul si esenta de rom.
Impartim aluatul in doua.
Intindem pe blat o foaie, de aproximativ dimensiunea tavii.
Ungem tava cu ulei.
Punem prima foaie in tava, aplatizand cu mainile, pana ajunge la dimensiunea tavii. Ridicam putin aluatul si pe peretii tavii.
Punem merele deasupra apoi cealalta foaie intinsa mai inainte pe blat.
Intepam foaia de deasupra cu o scobitoare si dam la cuptor la foc mic. Eu am tinut prajitura, 45 minute la cuptor.
Lasam sa se raceasca si o portionam in patratele mici. E mai buna a doua zi.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Placinta cu mere.
1
Pentru Reteta de prajitura de post cu mere, este bine sa tineti cont de urmatoarele:
2
Coaja de mar nu ne deranjeaza. Dupa coacere, nu se simte deloc in prajitura.
3
Foile de aluat le intindem putin mai mari decat tava. Sunt mai usor de aranjat.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola