Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty in Prajituri, 27 Noi 2022 | 4949 vizualizari

 

Va prezint o reteta de prajitura de post, cu mere! Este o prajitura frageda si gustoasa!
Ca si ingrediente, sunt necesare: apa minerala, ulei, zahar, faina, mere, gris.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura de post cu mere:
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 450g faina
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 2 kg mere
  • 3 linguri gris
  • 100g zahar sau dupa gust
  • 1 esenta de rom

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura de post cu mere:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere

Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.

Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.

Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.

Le stoarcem de zeama.

Punem zaharul, grisul si esenta de rom.

Impartim aluatul in doua.

Intindem pe blat o foaie, de aproximativ dimensiunea tavii.

Ungem tava cu ulei.

Punem prima  foaie in tava, aplatizand cu mainile, pana ajunge la dimensiunea tavii. Ridicam putin aluatul si pe peretii tavii.

Punem merele deasupra apoi cealalta foaie intinsa mai inainte pe blat.

Intepam foaia de deasupra cu o scobitoare si dam la cuptor la foc mic. Eu am tinut prajitura, 45 minute la cuptor.

Lasam sa se raceasca si o portionam in patratele mici. E mai buna a doua zi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu mere.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru Reteta de prajitura de post cu mere, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Coaja de mar nu ne deranjeaza. Dupa coacere, nu se simte deloc in prajitura.

3

Foile de aluat le intindem putin mai mari decat tava. Sunt mai usor de aranjat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu cirese