Reteta de preparare a papanasilor

de diaconta in Dulciuri, 2 Apr 2013 | 6347 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g brânza de vaci
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri griş
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Ulei pentru prajit
  • Iaurt şi dulceata de maceşe pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele.


Am pus grisul si faina pe rând .


Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.


Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.


Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.


Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.


Le-am prajit în ulei.


Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.


Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.


Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.

 

TIPS-URI

1

ca topping pentru papanasi puteti opta si pentru ciocolata topita sau un sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (81)

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 14:24

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 21:33

ce deliciu!

diaconta 1

05.12.2013, 22:08

Krysty,tare mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert trufe cu pudra de roscove
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris